DIGITAAL PRIKBORD

JAMES ENSOR IN HET DERDE EN VIERDE LEERJAAR

Alle scholen van 9 Beaufort en Bewonderwijs willen James Ensor eren door hem opnieuw tot leven te brengen tijdens het Ensorjaar.

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar maakten zelf maskers, waar James Ensor zo van hield. Ze lieten zich inspireren door het schilderij 'De intrede van Christus in Brussel'. Wat een mooie resultaten! Precies echt!

Normaal hadden we vandaag een Ensorstoet gepland met alle scholen. We zouden met veel toeters en bellen doorheen Oostende wandelen. Het weer was ons echter niet goed gezind. Jammer!

1 afgevaardigde per klas mocht vandaag hun masker gaan overhandigen in het stadhuis. Deze maskers zullen te bezichtigen zijn in de lokettenzaal van het stadhuis.

LETTERFEEST IN HET EERSTE LEERJAAR

De leerlingen van het eerste leerjaar kennen alle letters! 


Tijd voor een feestje dus!

L6 OP BEZOEK BIJ SINT-ANDREASINSTITUUT OOSTENDE

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen een kijkje nemen in het Sint-Andreasinstituut te Oostende. De leerlingen kregen eerst een rondleiding doorheen de school. Daarna kregen ze ook nog een lesje CLIL en Latijn. 

DANKJEWEL

De ballen van de spaaractie van ZESPRI-kiwi zijn toegekomen!

Dankjewel aan iedereen die hielp sparen.

HIEP HIEP HOERA AAN DE JARIGEN!

LICHTMIS BIJ DE OUDSTE KLEUTERS VAN JUF TINY

De oudste kleuters van juf Tiny leerden pannenkoeken bakken voor Lichtmis. Vooraleer ze deze gaan serveren in hun restaurant moesten deze geproefd worden natuurlijk!

Iedereen was overtuigd! De lekkerste pannenkoeken ooit!

DE JONGSTE KLEUTERS BIJ DE APOTHEEK

De jongste kleuters gingen vandaag op bezoek bij de apotheek Zandvoorde. Daar konden ze zien hoe siroop, zalf en pillen gemaakt worden. Ze zagen ook dat alle verschillende medicijnen verstopt waren in grote kasten. Ze mochten allemaal een doosje uithalen, scannen in de computer en een stickertje op het doosje kleven.

Dank u wel aan Sielke van de apotheek in Zandvoorde om dit leerrijke bezoek mogelijk te maken!

DE OUDSTE KLEUTERS OP HET FILMFESTIVAL

KRONKELDIEDOE

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gingen naar Kronkeldiedoe. Dit is een bewegingslandschap van Moev. Eerst oefenden de leerlingen het beweeglied en daarna doorliepen de leerlingen de 14 activiteiten. Ze eindigden opnieuw met het beweeglied. 

DAG VAN DE DIRECTEUR

Vandaag is het de Dag van de directeur! Wij zullen deze de komende jaren nog vieren maar voor jou de laatste keer!

We willen je bedanken voor je grenzeloze inzet voor onze school, onze leerlingen en voor ons als team!

Geniet samen met ons van je laatste maanden als directeur.

L4 MAAKT EEN EIGEN GEZELSCHAPSSPEL

De leerlingen van het vierde leerjaar kozen een prentenboek uit en maakten hierbij zelf een gezelschapsspel met eigen spelregels.

Vandaag gingen ze naar het tweede leerjaar om hun prentenboek voor te lezen en om het gezelschapsspel te spelen.

L6 OP BEZOEK IN SIGO

De leerlingen van het zesde leerjaar brachten een bezoek aan SIGO. Ze kregen 3 lesjes om te proeven van de keuzevakken in het eerste jaar. Ze konden kiezen uit STEM, kunst en cultuur, taallab, Latijn, food and care en mediaw@ys. 

GEDICHTENDAG IN DE KASTEELSTRAAT

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar werkten samen.

De leerlingen kregen enkele vragen, ze moesten antwoorden met een gedicht en hierbij een tekening maken. Bij de tweede opdracht kregen ze enkel wat lettergrepen. Aan hen om met deze lettergrepen een gedicht te maken.

KOKEN BIJ DE OUDSTE KLEUTERS VAN JUF TINY

De oudste kleuters van juf Tiny leren alles over een restaurant. Vandaag kregen ze een echte 𝓬𝓱𝓮𝓯𝓴𝓸𝓴 over de vloer.

De papa van Lewis maakte samen met alle kleuters de lekkerste appelmoes. Na het proeven moest de afwas natuurlijk nog gedaan worden. Team afwas zorgde hiervoor want ook dit hoort bij een restaurant.

Ondertussen stromen de reservaties van de ouders binnen om op restaurant te komen in de klas van hun kind. De chefkok, de hulpkoks, de afwassers en de obers zijn er alvast klaar voor!

ALLES MET DE BAL

De leerlingen van het 3de en 4de leerjaar namen vandaag deel aan 'Alles met de bal'. Dit is een schoolsportactiviteit van MOEV waar de leerlingen kennismaken met een waaier aan soorten ballen, van knikkers tot reuzenballen. Ze speelden zowel individueel als op groepsniveau. 

WINTERKLEDIJ BIJ DE JONGSTE KLEUTERS

De jongste kleuters leerden heel wat over winterkledij. Ze leerden nieuwe woordenschat en deden er verschillende spelletjes en activiteiten mee. Ze knipten gekleurde strepen en maakten er een patroon voor de sjaal mee. Daarnaast schilderden ze ook de muts, sjaal en wanten van Jules volgens opdracht en leerden ze een liedje en een versje. 

SNEEUWPRET!

DENKDIER KRIS DE KOGELVIS

We stelden vandaag het nieuwe denkdier 'Kris de Kogelvis' voor aan de kinderen van de Kloosterstraat. Hij helpt ons om onze emoties te beheersen zodat we doelen kunnen bereiken, taken kunnen voltooien en ons gedrag kunnen controleren. 

DENKDIER BORIS BEVER

In het vierde leerjaar maakten de leerlingen kennis met een nieuw denkdier, namelijk Boris Bever. Boris Bever is heel goed in werken met stappen. Als beginactiviteit leerden ze werken zoals een kok.  Ze moesten eerst het recept van pannenkoeken in de juiste volgorde leggen. Om te controleren of ze het recept juist hadden, moesten ze het recept natuurlijk testen. Opdracht geslaagd! De pannenkoeken waren heerlijk! 

KERSTSFEER BIJ DE OUDSTE KLEUTERS

Ook heel wat kerstsfeer bij de oudste kleuters van juf Sofie. Ze leerden onder andere seriëren en classificeren. Ze kochten kerstspulletjes in de winkel en ze versierden de kerstboom.

In de bouwhoek pakjes en kerstbomen met de blokken, ze namen een foto en hierna mochten ze de foto bewerken op de Ipad. Op deze manier versierden ze de pakjes en de kerstboom. Uiteraard leerden ze ook hun nieuwjaarsbrief en maakten ze een leuk werkje. Heel wat taalspelletjes mochten niet ontbreken.

KERSTSFEER BIJ DE JONGSTE KLEUTERS

Ze begonnen met een waarneming van het kerstmateriaal en het versieren van de kerstboom. Daarna deden ze verschillende activiteiten zoals een topologie, details zoeken in een prent, opdrachtkaarten naleggen, de lichtjes aan toveren zoals Heksje Mimi en uiteraard maakten we ook een kerstwerkje en een nieuwjaarsbrief. 

KERSTEVOCATIE

We genoten van een kerstspel, samen kerstliedjes gezongen en van lekkere cake gesmuld met chocolademelk

FIJNE FEESTEN EN GELUKKIG NIEUWJAAR

KERSTONTBIJT

Het kerstontbijt was opnieuw meer dan geslaagd! Dankjewel oudercomité en alle ouders die kwamen ontbijten.

VR-BRILLEN IN L3

Vandaag mochten de leerlingen experimenteren met VR-brillen in de klas van juf Julie. Dankjewel aan de papa van Fenna die de leerlingen de uitleg heeft gegeven alsook hen geholpen heeft in dit nieuwe avontuur. 

TANDWIELEN IN L3

De leerlingen van het derde leerjaar leerden over tandwielen in hoekenwerk. Op deze manier konden ze zelf ervaren hoe een tandwiel precies werkt. We leerden hoe ze werken, in welke richting ze draaien, hoe snel ze gaan, wat er gebeurt als we tandwielen verbinden, ... Ook de papa van Laurane kwam langs en leerde ons nog zoveel dingen bij! 

SINTERKLAAS OP SCHOOL

POPPENSPEL BIJ DE KLEUTERS

De leerlingen van het vijfde leerjaar op bezoek bij de kleuters. Ze vertelden enkele mooie verhalen met een poppenspel.

Per groepje bedachten ze zelf het verhaal en ook de poppen zijn eigen creaties.

LEZEN OVER DE MIDDAG

Vandaag werden de knusse leeshoeken over de middag in gebruik genomen. Hier alvast wat sfeerfoto's van de Kasteelstraat. 

VOORLEESBUDDY'S IN HET EERSTE LEERJAAR

De voorleesweek in het eerste leerjaar. Ze gingen 'Luistervinken' en hoorden daar het verhaal 'Heel Keverburcht kookt'. Op dinsdag hadden ze de voorleesavond met de jongens en meisjes van het derde kleuter. Daar werden de verhalen 'De Nee-hoorn' en 'Wilma Wonder en de duif' voorgelezen. In de klas maakten ze kennis met de (voor-)leesbuddy's: een hand- of vingerpop die ons helpt bij het (voor-)lezen. 

DE GROTE VOORLEESDAG

De Grote Voorleesdag definitief

VOORLEESBUDDY'S BIJ DE JONGSTE KLEUTERS

KERSTONTBIJT

Het oudercomité nodigt jullie uit voor het kerstontbijt op zondag 17 december. Dat wordt opnieuw een verwennerij!

Wisten jullie dat er ook een 'special guest' komt?


Inschrijven kan tot 10 december via deze link.

VOORLEESAVOND DERDE KLEUTER EN EERSTE LEERJAAR

Gisterenavond genoten de 3de kleuters en het eerste leerjaar van een heerlijke voorleesavond. De juffen lazen voor uit “Wilma Wonder en de duif” en “de nee-hoorn”.

NIEUWS UIT DE KLAS VAN DE OUDSTE KLEUTERS BIJ JUF SOFIE

De oudste kleuters van juf Sofie leerden rijmen met de rijmkoffer, oefenden hun fijne motoriek en hun schrijfmotoriek, leerden torens bouwen, maakten een zelfportret en tot slot leerden ze een qr-code scannen om zelfstandig een verhaal te beluisteren. 

NIEUWS UIT DE KLAS VAN DE OUDSTE KLEUTERS BIJ JUF TINY

De oudste kleuters van juf Tiny waanden zich de afgelopen weken in een sprookjesbos. Ze leerden over het bos waar de sprookjes van Hans en Grietje en Roodkapje in de kijker stonden. Ze dramatiseerden de verhalen in de poppenhoek, luisterden naar enkele voorleesverhalen, ze leerden tellen, en nog zoveel meer....

Als afsluiter gingen ze op uitstap naar het bos.

WORKSHOP FABRIKMUZIK VOOR L1, L2 & L3

Gisteren woonden de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar een workshop bij van FabrikMuzik!

De leerlingen vonden het fantastisch! Wat een inzet en wat een concentratie!

SINTERKLAAS KAPOENTJE, LEG WAT IN MIJN SCHOENTJE...

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hebben hun eigen schoen ontworpen. Volgende week schilderen ze hun schoen en dan zetten ze hem klaar voor de Sint. 

LUISTERVINKEN

De oudste kleuters gingen gaan luistervinken in het Kasteeltje. Ze genoten van de mooie voorleesverhalen. 

ATELIERS L1 & L2

Tijdens de ateliers van L1 & L2 stond mediakundige ontwikkeling in de kijker!

Bij Juf Remie maakten de leerlingen de mooiste stop-motion video's van een kunstwerk, bij Juf Tine namen de leerlingen deel aan een Kahoot!-quiz, bij juf Camille maakten ze zelf een nepnieuwsbericht met de Greenscreentechniek en bij Juf Amy maakten ze een podcast!

De leerlingen waren verwonderd wat er allemaal mogelijk is en zijn benieuwd naar het volgende atelier. Wij zijn in de wolken met alle mooie en goede resultaten.

STOPMOTION IN L1 & L2.mp4

DE VOORLEESWEEK

Het is weer bijna zover... De jaarlijkse Voorleesweek. Tijdens deze week staat het belang en het plezier van voorlezen in de kijker.

Wij lezen het hele jaar door voor aan kinderen maar tijdens de voorleesweek organiseren we verschillende voorleesactiviteiten zoals de voorleesavond voor de kinderen van het derde kleuter en eerste leerjaar - inschrijven kan via het Google-formulier, voorleesmomenten over de middag en de Grote Voorleesdag op school.

Ben jij of ken jij een (groot)ouder die mee wil helpen om van de Grote Voorleesdag een succes te maken?

Schrijf je dan in voor de Grote Voorleesdag op donderdag 23 november van 15.10 uur tot 15.50 uur via het Google-formulier of stuur een mailtje naar info@zano.be.

FLUODAG - HELM OP FLUO TOP

Jullie zijn vandaag super gezien in het verkeer op weg naar school!

We zijn TROTS op jullie!

Vanaf morgen mag het iets minder gek maar blijf je fluohesje en fietshelm dragen!

Fluodag 2023 ‐ Gemaakt met Clipchamp (1).mp4

REIS ROND DE WERELD

Gisteren maakten de leerlingen van het lager een reis rond de wereld tijdens de lessen bewegingsopvoeding. 

VERJAARDAGSKRING OKTOBER

BOSUITSTAP JONGSTE KLEUTERS

Ook de jongste kleuters gingen ontdekken in het bos.

INTEGRATIE K3 & L1

Deze keer een sprookjestocht. Zoals Roodkapje broodkruimels achterliet, lieten de leerlingen pijlen achter op de grond. Ze volgden elkaars pijlen en zochten de weg door Zandvoorde en speelden tussendoor leuke spelletjes.

BOSUITSTAP L3 & L4

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar genieten van hun bosuitstap. Vandaag werden ze precies beetje een indiaan!

We hebben enkele leerlingen met groot talent voor het boogschieten. Ze voerden allerlei opdrachten uit en komen zo spelenderwijs alles te weten over het bos.

BOSUITSTAP L5

Het vijfde leerjaar ging vandaag naar het bos en kreeg allerlei opdrachten. 

KLEUREN EN VORMEN BIJ DE JONGSTE KLEUTERS

De jongste kleuters leerden de kleuren en de verschillende vormen kennen.

Ze leerden dat als ze 2 verschillende kleuren mengen met elkaar, er een nieuwe kleur komt.

Ze deden een wandeling waarbij ze goed hebben rond gekeken welke vormen ze konden vinden op straat. Zo zagen ze cirkels, vierkanten en driehoeken in de verkeersborden, maar ook bij de brievenbussen, poorten en ramen van de huizen.

In de klas speelden we nog verschillende spelletjes om de vormen en kleuren verder in te oefenen en genoten van allerlei verhaaltjes.

DAG VAN DE LEERKRACHT & PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

We kregen een lekker ontbijt van het oudercomité! Dikke dankjewel!

Na het ontbijt gingen we dieper in op het ontwikkelingsveld media en ICT. Deze middag staat lezen en executieve functies op het programma!

WERELDDIERENDAG

DE OUDSTE KLEUTERS BIJ JUF SOFIE

De voorbije weken werkten de oudste kleuters van juf Sofie rond ‘Oli, Elmer en zijn vrienden'. Ze leerden elkaar en de juf kennen, ze maakten afspraken met Jill de krokodil, ze speelden het verhaal na van Elmer en deden nog zoveel meer. 

STARTVIERING

BRENG JE SPORTCLUB NAAR SCHOOL

Vandaag kwamen er heel veel leerlingen in hun sportoutfit naar school. Op deze manier zetten ze hun eigen sportclub in de kijker. 

INTEGRATIEMOMENT K3 - L1

De leerlingen van het eerste leerjaar gingen op vriendjestocht met de kleuters. Altijd een blij weerzien! Een eerste integratiemoment voor de derde kleuters. 

JONGSTE KLEUTERS - SEPTEMBER

Bij de jongste kleuters leerden ze de juf, de klas en de vriendjes kennen door veel samen te spelen. Ze deden verschillende activiteiten waarbij ze sorteerden volgens symbool en kleur. Ze oefenden hun ruimtelijk inzicht door opdrachtkaarten na te leggen en de fijne motoriek door parels te rijgen. Daarnaast luisterden ze ook naar verschillende verhalen. 

27 SEPTEMBER

JAAR VAN ENSOR - BADEN VAN OOSTENDE OP STRAND VAN OOSTENDE

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar gingen het schilderij 'Baden van Oostende' nabootsen op het strand van Oostende. Dit samen met de scholen van 9 Beaufort & Bewonderwijs. Het werd een mooi tafereel!


Onze opdracht was een bloemenwinkeltje maken op het strand.

AFLEVERINGEN FOCUS-TV

HERFSTWANDELING

De weergoden waren ons goed gezind! Dankzij een droge periode net na de middag konden we onze herfstwandeling maken!

We waren nog maar net terug op school als het flink begon te regenen! Dikke dankjewel! We hebben ervan genoten!

DACTYLOLESSEN IN HET VIERDE LEERJAAR

Vandaag de eerste dactyloles in het vierde leerjaar. We leerden vandaag de groene toetsen met geheugensteuntjes zoals de roofvogel zit op de top, de fazant zit in het gras en de vis zwemt in de beek. De eerste keer blind typen was best spannend. Goed gedaan! 

EEN KIJKJE IN HET EERSTE LEERJAAR

Een kijkje in het eerste leerjaar: werken op de chromebooks en I-Pads, krijten op de speelplaats, de schrijfletter 'k' oefenen, snuffelen in de boeken met onze buur, schilderen, plaatsbegrippen oefenen met een playmobilmannetje en de plattegrond van onze klas maken. We kunnen spreken van een geslaagde start! 

UDO DE UIL

In de Kasteelstraat staat Udo de Uil in de kijker. Udo de uil zette ons meteen aan het werk... We kregen enkele opdrachten waarbij we telkens een kracht van Udo ontdekten.

Udo geeft ons tips en leert ons hoe we opdrachten en informatie beter kunnen onthouden.

Deze wijze woorden zegt hij vaak:

• Ik onthoud wat ik zie, hoor en doe.

• Ik herhaal om beter te onthouden.

• Ik herinner ook al krijg ik een extra opdracht.


Udo de uil, die onthoudt het wel. Jullie ook?

JILL DE KROKODIL

Ai ai ai, wat had Jill de krokodil het moeilijk om te stoppen, om te wachten, om eerst na te denken en om niet zomaar te roepen.

Gelukkig leerden we van Ollie wat we moeten doen:

• Ik denk na voor ik handel.

• Ik kan stoppen wanneer het moet.

• Ik reageer pas wanneer het nodig is.

Jill de krokodil zal hier op letten en hier aan werken. Jullie ook?

MARC DE BEL IN HET DERDE LEERJAAR

Marc de Bel, Roald Dahl, Paul van Loon,... In het derde leerjaar leren ze heel wat bekende auteurs kennen. Ze verdiepen zich in de boeken van Marc de Bel.

De leerlingen kozen samen welk boek de juf zal voorlezen. De wraak van Ridder Piepus dus!


JAARTHEMA